Split ispratio Olivera Dragojevića

Split i cela Hrvatska opraštaju se od pevača Olivera Dragojevića, a uz puno emocija sa splitske rive kovčeg je ispraćen prema Korčuli i Veloj Luci, gde će u sredu u 18 sati biti sahranjen u krugu porodice i prijatelja.

Agencija Hina javlja da se „celi Split spustio večeras na rivu kako bi poslednji put ispratio legendarnog umetnika Olivera Dragojevića prema Veloj Luci“.

Kovčeg s belim ružama pratili su Dragojevićeva supruga Vesna i sinovi, a smenjivali su se njegovi najbliži prijatelji i saradnici, među kojima Tonči Huljić, Petar Grašo, Goran Karan, Doris Dragović, Stjepan Hauser, Zlatan Stipišić Džiboni, Joško Banov, Toni Cetinski, grupa „Dupini“...

„Hvala, Olivere, kralju“, „Hvala, legendo“, uzvikivali su mnogobrojni Splićani koji su odavali poštu, uz pesmu i aplauze.

Povorku je pesmom pratila klapa „Kontra“ koja je na pozornici na rivi uz trasu kojom je prolazio kovčeg izvodila njegove hitove: Cesarica, Splite moj, Moj lipi anđele, Još ovaj put, Vjeruj u ljubav, Moj galebe...

U splitskoj luci se okupilo i više stotina plovila, koja su sirenama i bakljadom ispratila kovčeg, uz njih i Hrvatska ratna mornarica sa dve raketne topovnjače.

Zvonilo je Oliveru u čast sa zvonika Svetog Duje, a njegov kovčeg je oko u 19.50 sati ukrcan na katamaran „Jadrolinije“, da bi zajedno sa članovima porodice Dragojević otplovio ka Korčuli u pratnji stotina brodića, brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice.

Oliveru u čast pulska Arena ugasiće večeras rasvetu oko 23 sata i tako simbolično odati počast jednom od najvećih muzičara hrvatske i jugoslovenske pop scene.

U Hrvatskoj je juče proglašen Dan nacionalnog saučešća povodom smrti Olivera Dragojevića, a komemoraciji su prisustvovali predsednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministri, kulturne i javne ličnosti...

Skoro 10 minuta trajao je aplauz posvećen Dragojeviću, na komemoraciji  u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, nakon čega su okupljeni spontano počeli da pevaju pesmu „Vjeruj u ljubav“.

Dragojević je preminuo u nedelju u 71. godini u splitskoj bolnici pošto je izgubio bitku s teškom bolešću.

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво