Trampovi golf tereni u Škotskoj oštetili peščane dine

Prilikom izgradnje golf terena američkog predsednika Donalda Trampa u Škotskoj oštećene su zakonom zaštićene peščane dine severno od Aberdina, prenosi AP, pozivajući se na podatke koje je objavila vlada Škotske.

Agencija za zaštitu prirode „Škotsko prirodno nasleđe“ saopštila je da je izgradnja Trampovih terena dovela do „direktnog uništenja“ 68 od 205 hektara peščanih dina.

Agencija dodaje da su se te dine razvijale skoro 4.000 godina, prenosi AP.

„Prilikom izgradnje uklonjena je velika većina (zemljišta) od geomorfološkog značaja u blizini terena za golf“, saopštila je agencija.

Iz Trampove kompanije koja vodi golf terene, saopšteno je da poseduju samo pet odsto zemljišta koje se smatra zaštićenim i interesantnim za naučnike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво