Iz Moskve sa ljubavlju i odašiljačem?

Još nije poznato da li je lopta, koju je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio prvom čoveku Bele kuće Donaldu Trampu na samitu u Helsinkiju, bezbednosna pretnja ili samo suvenir.

Od zvaničnika se traže odgovori na pitanje da li su tajne službe otkrile nešto nedozvoljeno u Putinovom poklonu i da li je ona do sada uneta u Belu kuću.

Crveno-bela „adidas“ lopta koju je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio američkom predsedniku Donaldu Trampu na samitu u Helsinkiju prolazi kroz rutinsku bezbednosnu proveru, preneli su američki mediji.

Lopta bi mogla, piše Si-En-En, da ima u sebi čip sa odašiljačem.

Na sajtu proizvođača je navedeno da tehnologija korisnicima omogućava pristup „različitim funkcionalnostima“, uključujući „ekskluzivne informacije o proizvodu, 'adidas' fudbalske sadržaje, specijalna takmičenja i izazove“, sve u reklamne svrhe.

Američka tajna služba saopštila je da „svi pokloni koje predsednik dobije jesu predmet detaljnog bezbednosnog skrininga“, te da tajna služba ne komentariše o metodama i sredstvima koji se koriste.

Istog dana kada je Tramp dobio loptu na poklon, pojedini američki političari su izjavili da su oni na mestu američkog predsednika odmah bi proverili ima li prisluškivač u njoj i da je nikada ne bi uneli u Belu kuću.

Sastanak američkog i ruskog predsednika održan je 16. jula u Helsinkiju.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи