Pujolu zbog duge kose zabranjeno da gostuje na iranskoj televiziji

Kada je Karles Pujol prihvatio poziv iranskog Kanala 3 da dođe kao stručni konsultant za meč Iran-Španija, legenda Barselone nije ni sumnjala da će ga njegova frizura dovesti u nepriliku, piše Bi-Bi-Si.

Taman kada je doleteo u Teheran i stigao u studio kod svog domaćina, Adela Ferdosipura, Pujolu je zabranjeno da izađe pred kamere.

„Morate da znate da je Karles Pujol bio u planu da gostuje kod nas. Međutim, sada je u hotelskoj sobi. Uradio sam sve što sam mogao, ali nisam uspeo. Izvinjavam se“, objasnio je gledaocima Adel, koji je bio primoran da vodi čitav program sam, prenosi agencija ISNA.

Prvobitni izveštaji otkazivanja gostovanja sugerisali su da je cena Pujolovog pojavljivanja bila previsoka, ali je istina ubrzo isplivala.

Pujolu su ljudi iz državnog servisa IRIB rekli da ne može da se pojavi u programu „zbog njegovog izgleda (dugačke kose)“, preneo je sajt Entekab, citirajući fudbalera.

Uprkos tome što Iran nema nikakva zvanična pravila o dozvoljenim frizurama, državna televizija je strogo protiv prenošenja bilo čega što religiozni i konzervativni establišment smatra nekonvencionalnim ili „neislamskim“, piše Bi-Bi-Si.

U priručniku Iranske fudbalske federacije ističe se da igrači ne smeju da nose frizure koji pomažu „širenju strane kulture“.

Kada je vest pricurila, mnogi su na društvenim mrežama kritikovali televiziju. „Osramotili ste nas pred svetom“, tvitovao je novinar Saba Azarpejk.

„Da li ste videli kako izgleda Pujol pre nego što ste potrošili mnogo novca i pozvali ga, samo da bi mu zabranili da se pojavi na televiziji“, pitao je jedan od korisnika Tvitera.

Mnogi su se čudili i zašto uopšte takvo pravilo postoji, pitajući: „Zar nije prorok Muhamed imao dugu kosu?"

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво