Tramp osniva „svemirske snage“, novi rod vojske SAD

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da će narediti stvaranje novog roda vojske, koji će utabati put za dominaciju Amerike u svemiru.

„Nije dovoljno samo da postoji američko prisustvo u svemiru. Moramo imati američku dominaciju u svemiru. Imaćemo vazduhoplovstvo i imaćemo svemirske snage. Različite, ali jednake. Biće to nešto. Jako važno“, rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Tramp je naglasio da će SAD biti lideri u svemiru, dodajući da je svemir pitanje nacionalne bezbednosti i da ne želi da Rusija, Kina i drugi prestignu SAD, navodi AP.

Ovo su, kako navodi Rojters, prvi koraci u povećanju američkog istraživanja svemira. Planirano je da se sledeće godine na Mesec pošalju robotizovani istraživači, kako bi ispitali teren za povratak astronauta, saopštio je jedan zvaničnik Nasa.

Bivši predsednik SAD Džordž Buš Mlađi rekao je 2004. godine da će se ljudi vratiti na Mesec do 2020. godine. Njegov naslednik, bivši američki predsednik Barak Obama rekao je da će SAD poslati ljude na Mars do 2030. godine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 19. jun 2018, 09:13)
anonymous [neregistrovani]

????

Чисто да подучим господина Трампа а и да подсетим јавност да Русија од 1. августа 2015. нема више РВ и ПВО него ВКС - "Воздушно-космические силы Российской Федерации". Тако да о некаквој доминацији американаца не може да буде ни речи, јер тек треба да докаскају заостатак у односу на Русе. Ако уопште могу да стигну заостатак.