Muž španske princeze mora u zatvor za pet dana

Sud u Palma de Majorci dao je danas suprugu španske princeze Kristine, Inakiju Urdangarinu, rok od pet dana da počne da služi zatvorsku kaznu od pet godina i 10 meseci.

Inaki Urdangarin koji živi sa španskom princezom Kristinom i njihovo četvoro dece u Švajcarskoj, pojavio se pred sudom u Palma de Majorci kako bi mu bilo saopšteno kada će početi da služi kaznu, preneo je Rojters.

Španski Vrhovni sud podržao je juče presudu nižeg suda, kojom je suprug španske princeze Kristine, Inaki Urdangarin, osuđen na skoro šest godina zatvora, smanjivši mu kaznu za pet meseci.

Sud je presudio da je Urdangarin kriv za prevaru i utaju poreza, ali ga je oslobodio za optužbe da je falsifikovao dokumenta, preneo je AP.

Niži sud u Palma de Majorci osudio je Urdangarina 2016. godine za zloupotrebu javnih sredstava, zloupotrebu moći, prevaru i utaju poreza.

Vrhovni sud je, takođe, potvrdio presudu da je princeza Kristina imala koristi od krivičnih dela koje je počinio njen suprug i određena joj je novčana kazna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво