Preminuo bivši gitarista „Flitvud meka“

Deni Kirvan, nekadašnji gitarista „Flitvud meka“, preminuo je u 69. godini života.

Grupa je to potvrdila na zvaničnom Fejsbuk nalogu, ističući da je „Deni imao veliki uticaj na bend u njihovoj ranoj fazi“.

„Njegova ljubav prema bluzu dovela je do toga da je bio pozvan u grupu 1968. godine, koja je bila njegov dom mnogo godina. Denijeva zaostavština će zauvek živeti u muzici koju je pisao i divno svirao i koja je temelj 'Flitvud meka' već 50 godina“, navodi se u saopštenju grupe.

Kirvanu su prišli sa ponudom da se pridruži popularnom bendu kada je imao tek 18 godina. Prvi album na kojem je učestvovao bio je Then Play On, objavljen 1969, godine.

Nakon odlaska Pitera Grina i Džeremija Spensera iz benda, Kirvan je ostao radeći na još par albuma, pre nego što je otpušten iz grupe 1972. godine tokom turneje "Bare Trees", zbog alkoholizma.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво