I Makartni spasava kravu Penku zalutalu u Srbiju

Legendarni muzičar Pol Makartni priključio se peticiji da bugarska krava Penka bude ostavljena u životu. Krava koja samo što se nije otelila, nedavno je iz Bugarske zalutala na teritoriju Srbije i potom se vratila „kući“, ali zbog strogih propisa EU o „zaštiti bezbednosti“ sada mora da bude uspavana, prenela je BTA.

Bivši član čuvenih „Bitlsa“ na svom profilu na Fejsbuku napisao je: „Mislim da bi bilo zaista divno videti da ne dođe do izvršenja kazne nad ovom kravom. Ona nije uradila ništa loše“.

Pol Makartni je podelio i link na kojem se nalazi peticija da se sačuva život kravi.

Sudbina krave Penke puni danima novinske stupce širom Evrope. Dejli telegraf je čak pokrenuo onlajn peticiju da se životinja spase.

Portparolka Evropske komisije Ana Kajsa Itkonen rekla je da sudbina krave Penke zavisi od testova koji će biti urađeni u Bugarskoj.

Konačna odluka bugarske Agencije za bezbednost hrane očekuje se u narednih 15 dana.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво