Plemićke titule za Emu Tompson i Toma Hardija

Britanske filmske zvezde Ema Tompson, Kira Najtli i Tom Hardi, kao i nobelovac Kazio Išiguro, dobiće počasne plemićke titule od kraljice Elizabete Druge.

Lista počastvovanih objavljena je sinoć, a titule će dodeliti kraljica Elizabeta ili drugi član kraljevske porodice u Bakingemskoj palati, navodi Rojters.

Titule su dodeljene na osnovu njihovog rada i uspeha u oblastima kojima se bave.

Tompsonova (59) će postati dama Ema, što je najviše počast za žene i ekvivalentna je tituli viteza.

Najtlijeva, poznata po ulozi u filmskom serijalu Pirati s Kariba, dobiće titulu OBE, odnosno, postaće oficir reda britanske imperije.

Glumac Tom Hardi će moći da se pohvali da je komandant reda britanske imperije.

Pisac i scenarista Išiguro, koji je rođen u Japanu, ali je odrastao u Velikoj Britaniji, „veoma je dirnut ovakvom čašću od strane nacije koja ga je prihvatila kao malog stranca“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво