Otkrivanje spomenika Karlu Maldenu najverovatnije u septembru

Otkrivanje spomenika u Jugoslovenskoj kinoteci američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, koji je nagrađen Oskarom, umesto najavljenog 13. jula biće odloženo za jesen, najverovatnije za septembar, jer je vajaru potrebno dodatno vreme za izradu završnih detalja.

To je za Novosti izjavio američki ugostitelj, filmski glumac i producent rodom iz Srbije Dobrivoje Tanasijević, poznatiji po pseudonimu Dan Tana.

„To nam daje i više vremena da organizujemo dolazak poznatih glumaca, poput Majkla Daglasa ili Džejmsa Vudsa, koji su izrazili želju da prisustvuju ovom događaju“, rekao je Dan Tana i dodao da se još traži novi datum za tu ceremoniju, jer on zavisi od obaveza članova porodice našeg oskarovca, slavnih glumaca, ali i državnog vrha na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dan Tana je inicijativu za otvaranje legata i podizanje spomenika Karlu Maldenu pokrenuo pre tačno pet godina, a kako kaže, još čuva pismo koje je u maju 2013. godine poslao tadašnjem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, a na koje nikada nije dobio odgovor.

„Za razliku od njega, predsednik Vučić i gradski menadžer Goran Vesić pokazali su veliko razumevanje. Iako je porodica Karla Maldena želela da učestvuje u finansiranju ovog događaja, kao i Američka ambasada, predsednik Vučić je odlučio da događaj organizuje naša zemlja i da se na taj način odužimo velikom glumcu“, istakao je Dan Tana.

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porekla, a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani.

Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su Tramvaj zvani želja, Na dokovima Njujorka i Paton. U Beogradu je glumio u filmu Suton, a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz 70-ih godina prošlog veka Ulice San Franciska.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи