Friman ponovo odgovara na optužbe: Nisam napadao žene

Američki glumac Morgan Friman ponovo se oglasio povodom optužbi za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje, navodeći da nikada nije seksualno napadao žene.

Osamdesetjednogodišnji umetnik, u saopštenju objavljenom noćas, navodi da su ga optužbe pogodile i poručuje da „nije u redu izjednačavati neumesne komplimente ili šale sa strašnim incidentima napada“, preneo je AP. Glumac je napisao da voli da iznosi komplimente da bi se ljudi koji ga okružuju osećali lagodno.

U prvom reagovanju na optužbe pre dva dana, Friman se izvinio svakome ko se osetio „neprijatno ili omalovažavano“ zbog njegovog ponašanja.

Friman je u saopštenju naveo da nikada nije imao nameru da se bilo ko oseća nelagodno.

„Svako ko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namerno nekoga uvredio ili učinio da se oseća nelagodno. Nikada mi nije bila namera da se žene osećaju neprijatno“, istakao je Friman u saopštenju, prenosi Bi-Bi-Si.

Osam žena optužilo je Frimana za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje, javio je Si-En-En. Optužbe su se pojavile kad je neidentifikovana žena rekla TV mreži da ju je glumac zlostavljao 2015. godine, kad je radila kao asistent produkcije na snimanju komedije Going In Style, u kojoj su, pored Frimana, glumili Majkl Kejn i Alan Arkin.

Ta žena tvrdi da ju je Friman često neprimereno dodirivao i dnevno imao komentare o njenom telu i odeći. Glumac je u jednom trenutku, navodi ona, pokušao da joj podigne suknju i ispitivao je da li nosi donje rublje, napominjući da je Arkin rekao kolegi da prestane sa tim, a da ovaj nije znao što bi rekao.

Si-En-En navodi da je razgovarao sa 16 osoba u vezi sa ovakvim ponašanjem, od kojih osam tvrdi da su bili žrtve. Neke od njih navode da se radilo o zlostavljanju, a druge to ocenjuju samo kao neprimjereno ponašanje.

Još jedna žena rekla je Si-En-Enu da ju je Friman više puta zlostavljao za vreme snimanja filma Now You See Me 2012. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи