Bivši fudbaleri protiv glumaca i pevača – pomoć za obolelu decu

Na stadionu Voždovca u Beogradu odigran je humanitarni meč pod nazivom „Zajedno za život“. Sastali su se timovi bivših fudbalera koji čine tim Fondacije „Zajedno za život“ i Umetnička fudbalska reprezentacija. Bivši profesionalni fudbaleri bili su bolji i savladali umetnike fudbalere sa 5:2. Sav prihod namenjen je za pomoć u lečenju dece.

Zajednička ideja humanosti i želje da pomognu deci okupila je glumce i pevače i vratila na teren proslavljene fudbalere.

„Lepa je priča da na ovakav način olakšamo funkcionisanje bolesnoj deci i njihovim rediteljima. Mislim da je to nešto najmanje što mi možemo da uradimo“, navodi Ivica Kralj, kapiten tima Fondacije „Zajedno za život“.

Zoran Bata Mirković, član tima Fondacije, navodi da treba pomoći drugima ako ste to i u mogućnosti. „Kad možete da pomognete drugom to i uradite“, rekao je Mirković.

Na utakmici u suprotnim taborima otac i sin – Milko i Marko Đurovski.

„Meni nije problem da dođem na svaku utakmicu gde se nekom pomaže“, navodi Milko, član tima Fondacije.

Marko Đurovski navodi da su čekali 20 godina da zaigraju jedan protiv drugog. „Lepo je što je to bilo na ovoj humanitarnoj utakmici“, navodi Marko.

Pevač Bojan Vasković kaže da treba pozvati ljude da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Teba apelovati na ljude. Postoje oni kojima je zaista potrebna pomoć i ovo je najbolji način da se njima pomogne“, navodi Vasković.

Trener ekipe „Zajedno za život“ je Mladen Krstajić, aktuelni selektor reprezentacije Srbije, a Umetničku reprezentaciju predvodi nekadašnji selektor Milan Živadinović.

„Drago mi je što su i oni prepoznali da je ovo jedna priča koja je pristojna i zdrava, i da je zaista cilj da pomognemo deci kojoj je lečenje neophodno“, navodi Jovan Simić iz Fondacije „Zajedno za život“.

Utakmica je bila i poslednja priprema Umetničke reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Moskvi koje počinje 25. maja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво