Kraljevska porodica zahvalila svima povodom venčanja

Britanska kraljevska porodica zahvalila je danas svima koji su došli ili su gledali venčanje princa Harija i američke glumice Megan Markl, sada zvanično vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Краљевска породица захвалила свима поводом венчања Краљевска породица захвалила свима поводом венчања

„Hvala svima koji su došli u Vindzor i svima onima koji su pratili venčanje širom Velike Britanije, Komonvelta i celog sveta“, navela je kraljevska porodica u tvitu.

Ceremoniji je prisustvovalo oko 600 zvanica, među kojima su bile i ličnosti iz javnog života, kao što je Opra Vinfri, Viktorija i Dejvid Bekam, Džordž i Amal Kluni, Elton Džon, Tom Hardi... Veliku pažnju javnosti privukla je venčanica koju je mlada nosila u kapeli Svetog Đorđa.

Novopečeni mladenci prvu bračnu noć su proveli u zamku Vindzor. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa neće ići, kako su ranije najavili, odmah posle venčanja na medeni mesec.

Na sinoćnjem privatnom prijemu, na kojem je domaćin bio princ Čarls, Harijev otac, prelepa mlada na ruci je imala smaragdni prsten koji je pripadao Harijevoj majci, pokojnoj princezi Dajani, navela je agencija AP.

Britanski princ Hari i glumica Megan Markl izgovorili su u subotu sudbonosno „Da“ u crkvi Svetog Đorđa, u okviru Vindzorskog dvorca. Nevestu je prethodno do oltara dopratio mladoženjin otac, princ od Velsa.

Po završetku ceremonije venčanja, mladenci su se kočijom provezli kroz Vindzor, posle čega je počeo banket u Holu kralja Džordža u okviru Vindzorskog zamka.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара