Kraljica i zvanično blagoslovila unukov brak sa glumicom

Britanska kraljica Elizabeta Druga i zvanično je dala svoj „blagoslov“ da se princ Hari venča sa Amerikankom Megan Markl.

Bakingemska palata je objavila fotografiju rukom pisanog dokumenta u kojem kraljica daje svoj pristanak za venčanje.

Na dokumentu levo od teksta nalazi se crveni zmaj, simbol Velsa, a desno ruža, nacionalni cvet SAD.

Prema britanskom zakonu, prvih šest u liniji za nasleđivanje prestola moraju da dobiju kraljičinu dozvolu za venčanje, navodi AP.

Venčanje princa Harija i Megan Markl zakazano je za 19. maj.

Prema nekim procenama, svadba će koštati više od 500.000 funti, piše Si-En-En.

Na svadbu je pozvano oko 600 gostiju, dok će proslavu moći da posmatra 2.640 „običnih građana“.

Venčanje će biti održano u kapeli Svetog Đorđa u Vindzorskom dvorcu, koja može da primi oko 800 ljudi.

Najavljena su dva prijema – na jednom će kraljevski par primiti sve goste, dok će kasnije tog dana biti organizovana privatna proslava za skoro 200 gostiju, čiji će domaćin biti princ Čarls, otac princa Harija.

Na venčanju će govoriti poglavar Episkopalne crkve Majkl Brus Kari, saopštila je Kesingtonska palata.

U prodavnicama i lokalima u Vindzoru uveliko teku pripreme kako bi se Britanija ostatku sveta prikazala u najboljem svetlu, a lokalni Savet okruga Vindzor pozvao je ljude da što pre naprave planove ukoliko žele da se pridruže proslavi na „veliki dan“.

Kako bi obezbedio da posetioci budu u potpunosti spremni za venčanje, vindzorski Savet objavio je plan u kojem daje smernice o planovima za putovanje, smeštaju i izboru mesta za gledanje venčanja.

Očekuje se da će oko 100.000 ljudi iz celog sveta doći u Vindzor kako bi posmatrali kraljevsko venčanje, preneo je Skaj njuz.

Prodavnice širom Vindzora snadbele su se kako bi zadovoljile „svačiji apetit“, pa su tako prepune robe svih vrsta.

U pekari „Hajdi“, koja je u sastavu robne kuće „Danijels“, prave minijaturne svadbene torte sa ukusima koje su izabrali princ Hari i njegova verenica.

Ta robna kuća je otvorena pre čak 100 godina, a sada je pojačala proizvodnju torti, nakon što je pozvana da služi hranu tokom ceremonije venčanja.

Turistički vodič kroz Britaniju procenjuje da bi venčanje moglo doneti više od 80 miliona funti nacionalnoj ekonomiji i da podsticaj lokalnom turizmu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво