Čuveni Hakan Šukur danas drži pekaru u Kaliforniji

Proslavljeni turski fudbaler Hakan Šukur, koji je do pre tri godine bio slavljen u domovini, sada je „izdajica i terorista“ i strahuje za svoj i život svoje porodice. Danas živi u Kaliforniji, vlasnik je pekare u kojoj i sam radi.

Pre sedam godina Šukur je bio poslanik u turskom parlamentu i deo vladajuće partije Redžepa Tajipa Erdogana, ali je 2016. podržao pokret Fetulaha Gulena i od tada mu se život pretvorio u pakao.

Ime mu je izbrisano iz istorije turskog sporta, otac mu je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, oduzeta mu je sva imovina u Turskoj i našao se na međunarodnoj poternici.

Šukur danas živi u malom mestu Palo Alto u Kaliforniji, gde je otvorio pekaru sa turskim specijalitetima, u kojoj sam radi.

„Turska je moja zemlja i volim turski narod. Državni mediji su sada promenili sliku u narodu o meni, ali možda će u budućnosti ponovo moći da odem tamo", rekao je Šukur za Njujork tajms, prenosi Indeks.

„Da sam tada podržao Erdogana mogao sam lepo živeti. Verovatno bih sada bio ministar da sam igrao po njihovim pravilima, ali sada sam ovde i ljudima prodajem hranu i piće“, kaže strelac najbržeg gola u istoriji svetskih prvenstava.

Viza za boravak u Americi mu ističe 2020. godine, ali Šukur sada ne razmilja o njenom produženju, već mašta o povratku u svoju zemlju.

„Verujem da ću se jednog dana vratiti. Tama ne može trajati večno. U Americi je drugačije, vidite da ovde Lebron Džejms može da kritikuje predsednika. Ovde možete reći što hoćete, u Turskoj to ne možete“, priča Šukur dok rasprema posuđe sa stolova u pekari.

Uprkos tome što ima 46 godina, Šukur ne odustaje od sporta i nastupa za amaterski klub iz grada u kojem živi. Nedavno je na jednoj utakmici postigao 11 golova, a želja mu je da otvori sportsku akademiju.

„Imam nekoliko potencijalnih investitora, ali svi strahuju da se sastanu sa mnom. Otvoren sam za saradnju sa svima jer mislim da sportu mogu još dosta da dam“, kaže Šukur, koji svakog dana ustaje u tri sata kako bi u pekari sve bilo pripremljeno do otvaranja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво