Klica homofobije – Olandova šala naljutila francuskog zvaničnika

Nedavna šala bivšeg francuskog predsednika Fransoa Olanda o „pasivnoj“ ulozi Emanuela Makrona tokom sastanka sa Donaldom Trampom nosi „klicu homofobije“, rekao je portparol francuske vlade, piše „Raša tudej“.

Olandova opaska je bila reakcija na prilično taktilan odnos dvojice lidera, prikazan tokom Makronove posete Beloj kući.

Francuski predsednik, centristički usmeren, je izgleda uživao u prijatnoj atmosferi u društvu svog američkog kolege. U više navrata su se rukovali, poljubili u obraz i tapšali jedan drugog po leđima, pokazujući prijateljstvo puno dodira koje je izazvalo lavinu komentara na Tviteru, piše Raša tudej.

Ova rukovanja su „čudna“, primetio je Oland, gostujući na francuskoj televiziji TMC, u emisiji koja je emitovana u sredu.

„Sa ove tačke gledišta, Emanuel Makron je prilično pasivan u paru“, rekao je Oland, a publika u studiju je prasnula u smeh.

Bivši predsednik je nastavio da napada svog naslednika, koji je bio ministar ekonomije u vreme Olandove administracije.

Na pitanje da li je Makron predsednik bogatih, Oland je odgovorio: „Ne. On je predsednik veoma bogatih“. Olandovi komentari nisu ostali neprimećeni od strane portparola francuske vlade Benžamina Grivoa, koji se smatra jednim od najbližih saveznika predsednika Makrona.

Primedba o „pasivnoj“ ulozi je „masna šala koja sadrži klicu homofobije. Ona mu (Olandu) ne služi na čast“, rekao je Grivo na televiziji LCP u četvrtak.

Mnogi su na društvenim mrežama, međutim, ismevali Olandovu šalu.

„Nakon ovih sramnih opaski žao mi je što sam glasao za njega 2012. godine“, napisala je jedna korisnica Tvitera.

„A šta je sa ovom [slikom]?", upitao je drugi korisnik popularne društvene mreže, ukazujući na fotografiju srdačnog zagrljaja Olanda i bivšeg američkog državnog sekretara Džona Kerija u januaru 2015. godine.

Fransoa Oland, čiji je rejting bio samo četiri odsto na kraju mandata 2016. godine, suočavao se sa velikim brojem uvreda na internetu.

Bio je ismevan jer je nosio tradicionalni kazahstanski šešir i kaput, dok su tviteraši pisali da podseća na Sašu Barona Koena u ulozi Borata.

Jednom prilikom, tokom Periskopske sesije, pretrpeo je fijasko na društvenim mrežama, kada su ljudi počeli da ga vređaju i pozivaju da odstupi sa funkcije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво