Britanska kraljica proslavila 92. rođendan na koncertu

Kraljica Elizabeta Druga prisustvovala je specijalnom koncertu povodom svog 92. rođendana u londonskom „Albert holu“ na kojem su između ostalih, nastupili pevači Tom Džons, Kajli Minog, Sting i Šegi.

Британска краљица прославила 92. рођендан на концерту Британска краљица прославила 92. рођендан на концерту

Koncert je otvorio Tom Džons. Pojavljivanje britanske kraljice na koncertu nije u skladu sa tradicijom jer je skoro uvek do sada rođendan proslavljala daleko od očiju javnosti.

Britanska kraljica rođendan slavi dva puta godišnje – 21. aprila najčešće privatno, dok se njen „zvanični rođendan“ obeležava u junu velikom paradom u centru Londona.

Koncert pod nazivom Kraljičina rođendanska zabava održan je na kraju sedmice tokom koje su se sastali lideri 53 zemalja, članica Komonvelta, preneo je Rojters.

Kraljica Elizabeta Druga rođena je 21. aprila 1926. godine u Braton ulici u centru Londona i postala je kraljica 1952. godine sa 25 godina, što znači da vlada Britanijom više od 66 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво