Iznenada preminuo poznati di-džej Avići

Švedski di-džej i producent Tim Bergling, poznatiji kao Avići, preminuo je u Omanu u 29. godini.

„Sa dubokom tugom obaveštavamo vas o smrti Tima Berglinga. Porodica je u šoku i molimo vas da poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku. Nećemo izdavati više saopštenja“, navela je u saopštenju Dijana Baron, predstavnica za medije mladog di-džeja.

Avići je pronađen mrtav u Muskatu, u Omanu, oko podneva po lokalnom vremenu. Uzrok smrti nije naveden.

Karijeru je započeo nakon pobede na produkcionom takmičenju Pita Tonga 2008. godine i u narednoj deceniji postao jedno od najvećih imena u dens muzici.

Izdao je dva studijska albuma (True i Stories) jednu kompilaciju, album sa remiksima i 44 singla, od kojih su najpoznatiji Levels, Waiting For Love, Addicted To You, Lay Me Down Hey Brother, Silhouettes, I Could Be The One, Fade Into Darkness, Seek Bromance, Without You i Wake Me Up.

Sarađivao je sa Madonom, grupom „Koldplej“, Vajklif Žanom, Nikijem Romero i mnogim drugim. Dva puta je nominovan za nagradu Gremi.

Bergling je 2012. godine nastupio u Dens areni festivala „Egzit“.

Zbog zdravstvenih problema je 2016. najavio da da više neće ići na turneje, baš u trenutku kada je, sa zaradom od 28 miliona dolara, bio jedan najplaćenijih di-džejeva na svetu.

Kako navodi Bi-Bi-Si, bolovao je i od akutnog pankreatitisa, izazvanog prekomernim konzumiranjem alkohola, od čije se zavisnosti dva puta lečio.

Međutim, nepoznato je da li je to uticalo na njegovu smrt.

Pre toga, 2014. godine, uklonjeni su mu žučna kesa i slepo crevo zbog čega je otkazao niz nastupa.

„Bilo je to ludo putovanje, počeo sam da produciram sa 16 godina, krenuo sam na turneje sa 18. U jednom trenutku radio sam 100 odsto“, rekao je za Bilbord pre dve godine. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара