Pamela Anderson zabrinuta za Asanža: Mogao bi da umre

Kanadsko-američka glumica Pamela Anderson strahuje je da bi osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž mogao da umre u ambasadi Ekvadora u Londonu.

„On je loše, ovo je užasno. Onemogućili su mu pristup internetu, on je politički zarobljenik u Londonu i odsečen je od svih. Mogao bi da umre tamo, čovek je i ne znam ko može ovo da toleriše. Politički je zarobljenik i heroj kojeg moramo podržati“, rekla je Andersonova.

Vlada Ekvadora objavila je krajem marta da Asanžu prekida komunikaciju s osobama van ekvadorske ambasade u Londonu, a Anderson je u emisiji Dobro jutro, Britanijo (Good Morning Britain) ispričala kako više ne može da posećuje svog prijatelja Asanža, što je ranije činila kada je dolazila u London.

„Više ga niko ne može posetiti, možda samo njegovi advokati. Veoma sam zabrinuta, on je jedan od najvažnijih ljudi na planeti trenutno. Otkriva sve ratne zločine i istine, potreban nam je. Nije slučajnost što je utišan“, smatra glumica.

Veruje i da je moguće da se istražuje njena povezanost s Asanžom.

„Verovatno, ne bih bila iznenađena. Britanska vlada želi da ga izruči SAD, a tamo ga sigurno čeka doživotni zatvor ili gore od toga. U svetu se događa mnogo toga, želim da znam o čemu Džulijan razmišlja“, rekla je Anderson.

Glumica je kritikovala one koji smatraju da Asanž treba da se „suoči sa pravdom“, prenosi Kliks.

„Sa kojom pravdom treba da se suoči, zbog čega? Govori istinu i otkriva ratne zločine. On je samo glasnik“, zaključila je Andersonova.

Asanž već više od pet godina živi u ambasadi Ekvadora u britanskoj prestonici, nakon što su mu ekvadorske vlasti dodelile azil kako bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode i mogućnost da potom bude prebačen u SAD, koje ga potražuju zbog informacija koje je objavio Vikiliks.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи