Preminuo glumac Ronald Li Ermi

Američki glumac Ronald Li Ermi preminuo je u nedelju u 75. godini od komplikacija izazvanih upalom pluća, potvrdio je na „Tviteru“ njegov menadžer Bil Rodžin.

Преминуо глумац Роналд Ли Ерми Преминуо глумац Роналд Ли Ерми

„Sa velikom žalošću vas obaveštavam da je R. Li Ermi preminuo ovog jutra od komplikacija uzrokovanih upalom pluća. Nedostajaće nam svima“, napisao je Rodžin na Tviteru, navodeći i moto američkih marinaca Semper Fi (Zauvek verni), pošto je Ermi kao mladić bio marinac.

Ermi će ostati upamćen po ulozi u filmu Stenlija Kjubrika Bojevi metak (Full Metal Jacket), gde je igrao ulogu bezdušnog narednika Hartmana i bio nominovan za nagradu Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca.

Glumačku karijeru započeo je dok je studirao na Univerzitetu u Manili, na Filipinima. Imao je malu ulogu kao pilot helikoptera u filmu Fransisa Forda Kopole Apokalipsa danas, a služio je i kao tehnički savetnik.

U Bojevom metku trebalo je da bude tehnički savetnik, međutim, Kjubrik, impresioniran njegovim ponašanjem i nastupom, odlučio je da mu da ulogu narednika Hartmana, koja je već ušla u anale kinematografije.

Delove svog dijaloga u filmu Ermi je improvizovao na licu mesta, što je dovelo do toga da su se mnoge scene snimale nekoliko desetina puta, pa je neretko ostajao bez glasa, što je i potvrdio u nekoliko intervjua.

Za tu ulogu pohvalili su ga kritičari, a nakon Kjubrikovog filma pojavio se još u oko 60 ostvarenja, kao što su Purpurno srce, Misisipi u plamenu, Mrtav čovek hoda i drugi.

Pozajmio je svoj glas mnogim likovima u animiranim filmovima kao što su Priča o igračkama i Simpsonovi, ali i u mnogim video-igrama.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво