Tramp već ima slogan za 2020, voleo bi da pobedi Opru

Američki predsednik Donald Tramp otkrio je slogan svoje kampanje na narednim predsedničkim izborima 2020. godine, koji glasi „Učinimo da Amerika ostane velika“ i poručio da bi na tim izborima voleo da pobedi televizijsku voditeljku Opru Vinfri.

En-Bi-Si njuz prenosi da je Tramp to izjavio na mitingu u Munu, predgrađu Pitsburga, gde je došao da bi pružio podršku republikanskom kandidatu Riku Sakonu pred izbore za upražnjeno mesto u Predstavničom domu Kongresa SAD, koji se održavaju u utorak.

Američka televizija navodi da je Tramp govorio o raznim temama uključujući i novi slogan.

„Ne možemo da kažemo 'Učinimo Ameriku ponovo velikom' (slogan za izbore 2016), zato što sam ja to već učinio“, rekao je Tramp pred hiljadama pristalica u lokalnom avionskom hangaru.

U više od 75 minuta govora, američki predsednik je pričao o „skoro svemu i skoro ničemu“ obraćajući se prisutnima, kako En-Bi-Si njuz navodi, na „nefiltriran“ način, redak za predsednika SAD.

„Svet posmatra. Izađite u utorak i glasajte kao ludi“, rekao je američki predsednik publici u Pensilvaniji, pozivajući je da glasa za 60-godišnjeg Sakona kojeg je nazvao „zgodnim“.

Tramp se osvrnuo i na druge teme, pa je govoreći o poznatoj američkoj voditeljki Opri Vinfri rekao da bi voleo upravo nju da pobedi.

„Voleo bih da pobedim Opru. Poznajem njene slabosti“, rekao je on.

Između ostalog, američki predsednik je naglasio da u Vašingtonu „ima puno zla“, a povodom njegove ponovne kandidature za predsednika 2020. godine, rekao da joj se raduje.

„Radujem se 2020. godini, jer želim da vidim koliko će daleko u levi ekstrem otići osoba protiv koje ćemo se takmičiti“, istakao je Tramp.

Govoreći o svojoj politici prema Severnoj Koreji, rekao je da bi bez njega Olimpijske igre bile potpuni promašaj.

„Bez Donalda Trampa, Olimpijada bi bila potpuna propast... Malo je teže prodavati karte kada mislite da će vas pogoditi nuklearna raketa“, rekao je on.

Takođe je kritikovao svoje prethodnike Baraka Obamu, Bila Klintona i Džordža Buša.

„On nas je doveo do Bliskog istoka. Znate li šta su oni uradili? To je bilo kao da uzmete veliki kamen i bacite ga u gnezdo stršljenova“, rekao je Tramp govoreći o Bušu.

Međutim, više od svega, Tramp je govorio o sebi.

Podsetio je glasače da je pohađao Univerzitet u Pensilvaniji, pričao anegdote o svojoj popularnosti, čak je i glumio kako bi izgledalo kad bi se ponašao predsednički, navodi američka televizija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво