Iznenada preminula jedna od najpopularnijih bolivudskih glumica

Jedna od najpoznatijih bolivudskih glumica, Šridevi Kapur, iznenada je preminula od infarkta u 55. godini, na venčanju svog nećaka u Dubaiju.

Šridevi, koja je karijeru započela kada je imala četiri godine, snimila je više od 150 filmova, a vest o njenoj smrti šokirala je Indiju.

Društvene mreže su prepune izraza saučešća, a oglasili su se i indijski predsednik i premijer koji su izjavili da je iznenadna smrt velike glumice rastužila milione ljudi.

Rođena 13. avgusta 1963. godine, Šridevi je sa četiri godine debitovala na velikom platnu u ostvarenju Tunavijan (Thunaivan).

Ubrzo su usledili drugi filmovi, a sa 12 godina glumi u Džuli (Julie), koji je označio pravi početak njene ozbiljne dugogodišnje bolivudske karijere.

Četiri godine kasnije, Šridevi se probila na listu najtraženijih bolivudskih glumica sa akcionom komedijom Himatvala (Himmatwala).

Šridevi se ostvarila još u brojnim ulogama, od kojih su najpoznatije u ostvarenjima iz 80-ih i 90-ih godina - Mavali (Mawaali 1983), Tohfa (Tohfa 1984), Nagina (Nagina 1986), Mister Indija (Mr. India 1987), Čandni (Chandni 1989), Lame (Lamhe 1991), Gumra (Gumrah 1993).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи