Bruk Šilds pobedila depresiju

Na ceremoniji na Menhetnu, gde je glumici dodeljeno priznanje fondacije koja se bori protiv depresije, Bruk Šilds govorila o ličnom iskustvu i ozbiljnosti postporođajne depresije.

Bruk Šilds je oduvek otvorena govorila o postporođajnoj depresiji, ali je tek sada otkrila punu ozbiljnost njenog tadašnjeg stanja.

Šildsova (44) je govorila o bremenu depresije, kada joj je u ponedeljak na Menhetnu uručena nagrada fondacije „Nada za istraživanje depresije".

„Uvek sam bila dovoljno jaka da se izborim sa svakom nevoljom u životu. Odrasla sam u zavisničkom okruženju. Moja majka Teri je imala problema sa alkoholom, tako da mi je to u krvi", rekla je na ceremoniji poznata glumica.

Posle pobačaja i sedam neupešnih pokušaja veštačke oplodnje, Bruk Šilds i njen muž Kris Henči 2003. godine su dobili ćerku Rouan.

„Kada sam konačno dobila prekrasno dete, nisam mogla da je gledam", rekla je glumica, koja ima i tri godine mlađu ćerku Grir.

„Nisam mogla ni da je zagrlim, ni da joj pevam, ni da joj se nasmešim. Samo sam htela da nestanem", opisala je Bruk svu agoniju postporođajne depresije.

Posle toga, lekar joj je prepisao lekove, ali je ona u jednom trenutku prestala da ih pije, jer je smatrala da joj nisu potrebni.

„Te nedelje sam osetila snažan nagon da automobilom naletim na zid pored autoputa. Moja beba je bila na zadnjem sedištu i to me je još više iznerviralo, jer sam pomislila kako mi ona uvek sve pokvari. Ipak, prijateljica sa kojom sam pričala telefonom me je ubedila da se smirim".

Kasnije, Bruk Šilds je otišla kod lekara, koji joj je dijagnostikovao hemijski disbalans.

„Saznala sam da nisam ja kriva i da je situacija bila van moje kontrole."

„Da je bila bilo koja druga bolest, odmah bi potrčala da dobijem pomoć. Ovako, to ispočetka nisam uradila, ali sam se ipak konačno izborila sa njom", ispričala je Bruk Šilds, koja u svakoj prilici poziva žene da se obavezno obrate lekaru ukoliko osete simptome postporođajne depresije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи