„Hrabrost“ – poruka na rukavima hrvatske predsednice

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred svoje rezidencije u kaputu na čijim je rukavima zlatnim slovima na glagoljici izvezena reč „hrabrost“.

To je zabeležio hrvatski Jutarnji list, koji se, poput drugih medija, bavi svim aspektima posete srpskog predsednika, i zvaničnim i onim koji se vide kao poruka i svojevrstan diplomatski „začin“.

Večernji list ističe tako da je Vučić na dočeku pozdravio počasnu stražu, dok je izvođena pesma Mi smo garda hrvatska.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila je svečanu večeru u čast predsednika Srbije, a na jelovniku su, između ostalog, bili i divljač, kao i više vrsta salata, a za gosta iz Srbije, koji je inače poznavalac vina, pripremljeno je i nekoliko vrsta tog pića.

Kao hladno predjelo posluženi su šunka, kulen, pršuta i ren, sir sa pavlakom, pileća džigerica i šampinjoni na žaru.

Zagorska supa, zatim pečeni zec i pečena ćurka uz dodatke, kao i njoke, činili su glavno jelo uz koje je posluženo i nekoliko salata.

Zapečeni štrukli, savijača od jabuka, kao i savijača od višanja sa sosom od vanile bili su dezert, a posluženi su i kafa ili čaj.

Osim domaćih aperitiva gosti iz Beograda mogu da probaju i belo vino „šardone“, crno vino „dingač“ i šampanjac „senator“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво