„Berluskoni ima sedam života, niko se ne bi kladio na njega“

Francuski nedeljnik „Žurnal di dimanš“ bavi se u današnjem broju povratkom u politiku bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija, u kojem se za predsednika stranke Forca Italija kaže da je „poput mačke koja ima sedam života“.

„Osuđen zbog utaja poreza i proglašen kao neko ko ne može više da se kandiduje, bivši premijer vraća se u 81. godini u političku arenu za parlamentarne izbore 4. marta“, piše u opširnom tekstu pod naslovom Berluskoni, povratak u budućnost, prenosi Ansa.

U članku se citira izjava novinara Alena Fridmana o Berluskonijevom ponovnom ulasku na političku scenu.

„Niko se ne bi kladio u njegov povratak, ali Silvio Berluskoni je poput mačke koja ima sedam života“, navodi se u tekstu.

Politikolog Mark Lazar za Žurnal di dimanš kaže da je Berlsukonijev cilj da „izbriše (bivšeg premijera iz vladajuće Demokratske partije Matea) Rencija, kako bi postavio premijera kojeg će on da izabere, da promeni izborni zakon, dobije oslobađujuću presudu i ponovo bude u stanju da se kandiduje“.

„Ostavio je utisak da bi (doskorašnji premijer) Paolo Đentiloni ili čovek u usponu (predsednik Evropskog parlamenta) Antonio Tajani mogli da odgovaraju (za funkciju pemijera)“, ocenjuje ovaj politikolog.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 13. feb 2018, 17:57)
Najbolja definicija: [neregistrovani]

Italija,to je ...

organizovani haos,kažu Nemci!

(nedelja, 11. feb 2018, 15:43)
Sara [neregistrovani]

Berluskoni

Covek koji je ostavio Angelu Merkel da ceka, dok je on setajuci se levo desno telefonirao. Covek je neunistiv hahaahahahahahahaahh

(nedelja, 11. feb 2018, 13:43)
anonymous [neregistrovani]

Italija

zemlja kriminala i korupcije, narodu kome se ne pise dobro. Dokaz, Silvio Berluskoni.