Mediji u regionu o smrti Nebojše Glogovca

Vest o smrti glumca Nebojše Glogovca preneli su brojni mediji u regionu.

Jutarnji list i Slobodna Dalmacija prenose pisanja srpskih medija i navode da je preminuo jedan od najtalentovanijih i najpopularnijih srpskih glumaca.

U tekstovima podsećaju da je Glogovac, koji je igrao u filmu Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, pre deset dana hitno primljen na Institut za onkologiju Kliničkog centra Srbije.

Portal Kliks i Oslobođenje navode da je prvi film u kojem se Glogovac pojavio bio Vukovar, jedna priča u kojem je igrao lik vojnika Fadila, dok je prvu glavnu ulogu ostvario u filmu Ubistvo s predumišljajem Gorčina Stojanovića gde je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu.

Neke od uloga po kojima će ostati upamćen, kako navode, ostvario je u filmovima Bure baruta, Nebeska udica, Munje, Kad porastem biću Kengur, Do koske, Klopka, Branio sam Mladu Bosnu, Krugovi te u serijama Porodično blago, Moj rođak sa sela, Vratiće se rode, Vojna akademija...

Od 1996. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je odigrao niz zapaženih uloga u predstavama Sumnjivo lice, Metamorfoze, Hadersfild, Šine, Lutalica, Lažni car Šćepan Mali, Hamlet...

Među kritičarima, kako ističu mediji, važio je za jednog od najboljih glumaca u regionu i za svoj umetnički rad dobio je mnogobrojne nagrade.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 10. feb 2018, 13:19)
anonymous [neregistrovani]

Hercegovac

Velika ljudina i glumcina Slava mu....imao se rasta i roditi

(petak, 09. feb 2018, 15:08)
anonymous [neregistrovani]

Balkan tuguje

Otišao je najbolji.

(petak, 09. feb 2018, 13:25)
anonymous [neregistrovani]

ostali smo bez jednog od naših najvećih glumaca

Takvi velikani kao što je bio Glogovac jednostavno ne umiru; njihova djelu zauvijek ostaju s nama.
Saučešće porodici.