Nensi Pelosi održala najduži govor u istoriji Kongresa

Liderka demokratske manjine u Predstavničkom domu SAD Nensi Pelosi održala je osmočasovni, ujedno i najduži govor u istoriji Kongresa, o nedokumentovanim migrantima koji su dovedeni u SAD kao deca, poznati i kao „sanjari“.

Sa ciljem da ubedi kongresmene da glasaju za zaštitu „sanjara“, Nensi Pelosi je govorila, ali i čitala, kako navodi AP, dirljiva pisma migranata.

Trenutno se vodi spor oko Zakona o nedokumentovanim migrantima koji su dovedeni u SAD kao deca, poznat kao DACA, koji bi trebalo da počne da se primenjuje sledećeg meseca.

Pelosijeva je stajala u cipelama sa štiklama svih osam sati i nije napravila pauzu nijednog momenta, prenosi agencija.

„Kao članovi Kongresa, imamo moralnu odgovornost da delujemo odmah i zaštitimo 'sanjare' koji su ponos naše nacije i Amerikanci su u svakom pogledu, sem na papiru“, rekla je Pelosijeva, prenosi Bi-Bi-Si.

Demokrate su podržale Pelosijevu na Tviteru heštegom #idemoNensiidemo, dok su republikanci isti taj hešteg iskoristili da kritikuju njen govor kao gubljenje vremena.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво