Britanski basista Volter Džejms Rodford preminuo nakon pada niz stepenice

Basista kultnih britanskih grupa „Kinks“ i „Zombiz“, Volter Džejms „Džim“ Rodford, preminuo je u 77. godini u svom domu u Sent Albansu u Velikoj Britaniji.

Muzičar čija se karijera protezala šest decenija se nedavno vratio sa kratke turneje sa bendom „Zombiz“ (Zombies) na Floridi. Preminuo je nakon pada niz stepenice u svojoj kući.

Rod Ardžent, osnivač i klavijaturista grupe, potvrdio je vest.

„Džim je bio predivna osoba i svi su ga voleli. Kada smo Kolin (pevač grupe) i ja jutros pričali o njemu, Kolin je rekao: 'Nikada ni od koga nisam čuo jednu lošu reč o Džimu'. Strašno će nam nedostajati“, istakao je Ardžent.

„Sa velikom žalošću smo saznali da je Džim Rodford preminuo. Dugo godina je bio sa nama i mnogo će nam nedostajati. Svi smo ga mnogo voleli“, naveli su iz njegovog bivšeg benda „Kinks“.

Rodford je sa Ardžentom osnovao bend „Ardžent“ i svirao sa njima od 1969. sve do njihovog raspada 1976. godine. Dve godine kasnije pridružio se „Kinksima“ sve dok se grupa nije raspala 1996. godine.

Sa „Zombizima“ je bio od 2004. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво