Rođendan je Kim Džong Una, ali se ne slavi!

Severnokorejski lider Kim Džong Un puni 34 godine, ali se ovaj dan u toj zemlji ne slavi kao praznik i većina građana Severne Koreje i ne zna da je danas.

Za razliku od njega, rođendan njegovog oca „vrhovnog vođe“ Kim Džong Ila slavio se 16. februara kao nacionalni praznik nazvan „Dan sjajne zvezde“, dok se rođendan njegovog dede i osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga obeležavao kao „Dan sunca“, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, nije poznato zbog čega se ne slavi Kimov rođendan, a prema navodima neimenovanog izvora, razlog je taj što javnost u ovom trenutku nema pozitivnu percepciju o vođi.

Sankcije koje su uvedene ovoj zemlji izazvale su poteškoće za radnike koji strahuju da će ostati bez posla i Kimova popularnost je na niskom nivou.

Jedini primer kada je Kimu odata počast javno na njegov rođendan jeste kada je NBA zvezda Denis Rodman otpevao Happy Birthday na izložbi o košarci u Pjongjangu 2014. godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво