Brižit Makron na udaru kritika: ponaša se kao „kraljica“

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron ponovo je na udaru kritika javnosti. Ovaj put prvoj dami prebacuju da se ponaša kao „kraljica Francuske“.

Razlog tome je što ne poštuje protokol koji nalaže da na ceremonijama stoji iza supruga, umesto, kao što to ona čini, da stoji pored njega.

Takvo njeno ponašanje izazvalo je reakciju na društvenim mrežama, gde su počeli da je porede sa Marijom Antoanetom, prenosi britanski Tajms.

„Žena ne treba da bude pozadi“, uzvratila je francuska prva dama u utorak u izjavi za francuski radio RTL.

Njen kontroverzni stav izazvao je podsmehe na društvenim mrežama, gde je nekoliko korisnika podsetilo da ona nije izabrana i da se ponaša kao „kraljica Francuske“, dok su je drugi poredili sa suprugom francuskog kralja Luja XVI Marijom Antoanetom, koja je imala reputaciju raskalašne osobe i bila ubijena tokom Francuske revolucije.

Njeno shvatanje uloge prve dame zasnovano je na shvatanju da je zajednica koju formira sa Emanuelom Makronom „moderna zajednica u kojoj je žena izjednačena sa muškarcem“, rekao je Tajmsu šef njenog kabineta.

Kako list podseća, Brižit Makron je u septembru na sednici UN odbila da sedi u drugom redu sa drugim suprugama lidera i odlučila da sedi sa francuskom delegacijom.

Kako se navodi, Brižit Makron istražuje načine da preuzme veću ulogu u Jelisejskoj palati i fokusiraće se na grupu od četiri do pet problema, uključujući socijalnu isključenost i prava osoba sa hendikepom.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво