Banderasove želje: Hamlet i uloga u filmu Emira Kusturice!

Neostvareni san španskog glumca i holivudske zvezde Antonija Banderasa je da na pozorišnim daskama odigra Hamleta, a želja mu je i da zaigra u nekom od filmova srpskog reditelja Emira Kusturice koji bi imao „snažnu priču“.

„Uprkos tome što sam prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, neostvareni san i dalje mi je da na pozorišnim daskama odigram Hamleta. Smatram da je to uloga koja je prikrivena želja svakog glumca“, rekao je Banderas (57) u intervjuu za novogodišnji trobroj Večernjih novosti.

Prema njegovim rečima, ako bi trebalo ocenjivati šta treba da bude priznanje kvaliteta nečijeg glumačkog talenta, onda bi to, trebalo da bude izvodenje ovog Šekspirovog lika.

„A kad je reč o Oskaru, ta nagrada je najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije. Ali kvalitet i prestiž dve su sasvim različite stvari“, primetio je Banderas.

Ističe da je upoznat sa srpskom kinematografijom i navodi da ne zna da li postoji neko ko se kao umetnik ne bavi glumom, a da ne ceni dela Emira Kusturice.

„Njegovi filmovi mnogo me podsećaju na španske. Imaju tu iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata i kompjuterskih animacija. Uživao sam gledajući Dom za vešanje i Arizona drim. Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova, ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima“, rekao je Banderas.

Dotakao se i sporta, poručivši da Srbi treba da budu ponosni na Novaka Đokovića.

„Imate sve razloga da budete ponosni na Đokovića. On je sjajan igrač, i volim energiju i odlučnost koju pokazuje na terenu. Međutim, kao Špancu, iako obožavam Novaka, dužnost mi nalaže da na njihovim mečevima uvek svim srcem navijam za Nadala“, rekao je Banderas.

Glumac ističe da sve radi iskreno i da kada se sprema da uroni u neki lik to čini bez zadrške, svim srcem.

„U tom slučaju žanr postaje sporedna stvar. Svaki film je jedan život, nečija priča, koja onda kad se kamera uključi postaje moja. Tako je bilo od prve klape u mojoj karijeri.“

Prema njegovim rečima, čovek bez snova je niko i ništa.

„Uvek ću živeti punim plućima, želeći nešto novo i više. Ali uživajući u svakom trenutku. Kad jurcate kroz život propustite sve. Treba hodati polako poštujući mudrost koju su vam donele godine. I nikada se nemojte plašiti. ŽŽivot je prekratak za strahove. Svaki strah donosi neuspeh i razočaranje. On nije znak vaše slabosti, već vaše nedovoljne vere da se borite za ono što će vas učiniti srećnim. Sve je moguće. Samo treba dovoljno snažno želeti“, poručuje Banderas.

Govorio je i o svom poslednjem filmu, trileru Crni leptir Brajana Gudmena.

„Oduševio me je mračan prihološki pristup Crni leptir je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom“, rekao je španski glumac, poznat po holivudskim filmovima Atentatori, Intervju s vampirom, Desperado, Filadelfija, Maska Zoroa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи