Tramp kritikovao poštu SAD i „Amazon“, akcije odmah pale

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je poštansku službu SAD, rekavši da bi kompaniji „Amazon“ trebalo da naplaćuje više za njene pakete koje šalje širom sveta.

Tramp je rekao da američka pošta „gubi milione dolara godišnje“ dok je Amazon sve bogatiji.

Tramp je na Tviteru objavio da bi poštanska služba „trebalo da naplaćuje mnogo više“.

Kako prenosi AP, poštanska služba beleži gubitak novca već 11 godina, uglavnom zbog troškova u okviru penzionog i zdravstvenog osiguranja.

Akcije kompanije „Amazon“ premašile su po 1.000 dolara po prvi put u aprilu i nastavile su da rastu.

Amazon je osnovao Džef Bezos u čijem vlasništvu je i američki list Vašington post, a kako agencija navodi, samo nekoliko sekundi nakon Trampove objave, vrednost sajta Amazon je pala.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 30. dec 2017, 14:31) - anonymous [neregistrovani]

Trampova "istina"

Tramp je veoma popularan kod ljudi koji nemaju nikakvog skila niti obrazovanja podrzavajuci njihova licna nezadovoljstva u zivotu sa ovakvim izjavama. Kao biznismen Tramp radi mnogo gore stvari nego sto optuzuje Amazon. Njegova ni jdna firma nije na berzi tj nije javna firma, tako da market ne moze da oceni uspesnost njegovih firmi. Niko ne moze da kupi akcije Trampovih firmi jer su porodicne, zato ne sme ni da objavi koliko i za sta placa taxe. A poznat je da zaposljava imigrante legalne i ilegalne, nekada ih plati a nekada ne. Tramp ima oko 4000 sudskih sporova uglavnov u vezi njegovih poslova neplacanjem podizvodjaca i zaposlenih, a i zbog prevara kao sto je Tramp univerzitet.

(subota, 30. dec 2017, 11:13) - anonymous [neregistrovani]

U pravu je...

Tramp je po ovom pitanju totalno u pravu. Radio sam kod Amazona 5 godina. Prema ljudima se odnose kao prema robotima. Ti si samo broj i nista vise. Enormne zarade postizu upravo kako je Tramp opisao, bednim platama, ne placanjem poreza (privilegija za USA kompanije u EU), stalnim prilivom jeftine radne snage sa istoka EU, Pakistana, Indije i Afrike.