Kraljica Elizabeta ne dolazi na venčanje princa Harija?

Kada su princ Hari i glumica Megan Markl objavili u ponedeljak da su se verili, britanska kraljica Elizabeta Druga je među prvima uputila čestitke paru i rekla da je vrlo zadovoljna. Ipak, možda neće doći na njihovo venčanje.

Elizabeta Druga je vrhovni poglavar Engleske crkve, koja zastupa uverenje da je brak za ceo život i odbacuje mogućnost razvoda. Buduća mlada Megan, međutim, već je bila u braku s producentom Trevorom Engelsonom od kojeg se razvela 2013. godine.

Kraljica je iz istog razloga propustila venčanje svog sina, princa Čarlsa, i Kamile.

„Ne mogu da idem na venčanje. Mislim da mi to moja pozicija ne dozvoljava“, objasnila je kraljica tada svoj izostanak, mada se kasnije pojavila na svadbenom veselju.

Engleska crkva nekada je zabranjivala brak razvedenim ljudima, ali je promenila pravila 2002. godine. Ipak, kraljica ozbiljno shvata svoju poziciju.

Inače, princ Hari i njegova izabranica objavili su da će se venčati u maju sledeće godine u dvorcu Vindzor, a tačan datum još nije saopšten.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво