Srp i čekić i Natalijina ramonda u haškoj sudnici

Ratko Mladić se na izricanju presude u Haškom tribunalu pojavio u odelu sa crvenom kravatom u dve nijanse, na kojoj je bila ćirilička skraćenica KPRF, a na reveru sakoa nosio je značku sa cvetom Natalijine ramonde.

Na kravati koju je Mladić nosio u sudnici ćirilicom je pisalo KPRF, što su neki mediji protumačili kao skraćenicu za Komunističku partiju Ruske Federacije, uz koju se nalazio i komunistički simbol – srp i čekić.

Natalijina ramonda je biljka koja je dobila ime po kraljici Nataliji Obrenović i u javnosti je poznata kao „cvet feniks“ koji, čak i kada se potpuno osuši, može da oživi ako se zalije vodom.

Cvet je ljubičaste boje i od 2012. u Srbiji se nosi u znak sećanja na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar.

Banjalučki mediji preneli su i da je predsednik RS Milorad Dodik danas na konferenciji za novinare nosio značku sa Natalijinom ramondom na reveru.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво