Morisi brani Spejsija: Definicija „uznemiravanja“ previše široka

Bivši pevač „Smitsa“ Morisi izazvao je burne reakcije zbog intervjua datog nemačkom „Špiglu“, u kojem je branio Kevina Spejsija oko optužbi za seksualno uznemiravanje.

Morisi je rekao da filmsku zvezdu „nepotrebno napadaju“, dodajući da je apsurdno da Spejsija izbace iz predstojećeg filma.

Britanski pevač takođe je istakao da su definicije „uznemiravanja“ previše proširene.

Započinjući intervju, Morisi je napomenuo da smatra da je „silovanje odvratan čin i da je svaki fizički napad neprihvatljiv“.

Prošlog meseca, glumac Entoni Rep optužio je Kevina Spejsija da ga je seksualno uznemiravao kada je imao samo 14 godina.

Rep je za Bazfid naveo da je Spejsi, koji je tada imao 26 godina, legao preko njega tokom žurke u svom apartmanu 1986. godine i „pokušao da ga zavede“.

Spejsi je nakon toga izdao saopštenje da je više nego užasnut tvrdnjama svog kolege, dodajući da se ne seća incidenta, ali da mu veoma žao ako je istina.

Morisiju Repove tvrdnje „ne deluju previše kredibilno“.

„Ne znam za vas, ali ja nikada nisam bio u takvoj situaciji u mladosti. Ipak, uvek sam bio svestan šta može da se desi. Kada ste u nečijoj spavaćoj sobi, morate da budete svesni do čega to može da dovede“, objasnio je svoj stav Morisi.

Pevač je takođe izrazio sumnju u brojne optužbe protiv holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

„Ljudi tačno znaju šta se dešava i pristaju na to. Nakon toga, osećaju se osramoćeno i okrenu čitavu situaciju, tvrdeći: 'Bio/la sam napadnut/a ili iznenađen/a'“, naveo je Morisi.

Ali da je sve prošlo kako treba i da im je taj susret značio mnogo za karijeru, nastavio je Morisi, onda ne bi pričali o tome.

„Mrzim silovanje... Međutim, u mnogim slučajevima, kada pogledate sve okolnosti, čini se da su mnoge navodne žrtve samo razočarane“, istakao je Morisi.

Osim toga, pevač je dodao da su mnogi poznati muzičari spavali sa maloletnim obožavaocima.

„Kroz čitavu istoriju rokenrola mnogi muzičari su spavali sa grupi-devojkama. Ako pogledate u prošlost, skoro svi oni su krivi za spavanje sa maloletnicima. Zašto onda sve ne osuditi na tamnicu“, zaključio je Morisi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво