Preminuo Malkom Jang, osnivač i gitarista grupe „AC-DC“

Malkom Mičel Jang, suosnivač, kompozitor, gitarista i prateći vokal u čuvenom australijskom hard rok sastavu „AC/DC“, preminuo je u 65. godini života.

„S iskrenom tugom danas moramo da objavimo da je preminuo Malkom Jang. Malkom je, zajedno s Angusom, bio osnivač i stvaralac u 'AC/DC'-ju. Sa ogromnom predanošću i posvećenošću, bio je pokretačka snaga benda.

Kao gitarista, tekstopisac i vizionar bio je perfekcionista i jedinstven čovek. Uvek se držao svojih principa i govorio ono što je želeo. Uvek je bio veoma ponosan. Njegova odanost obožavaocima bila je nenadmašna“, navodi se u saopštenju na zvaničnoj stranici grupe na Fejsbuku.

„Kao njegovom bratu, teško mi je rečima da izrazim šta mi je značio tokom života, odnos koji smo imali bio je unikatan i veoma poseban. Iza sebe ostavlja veliko nasleđe koja će živeti zauvek.

Malkome, dobro obavljen posao“, navodi se dalje u pismu na Fejsbuku.

Malkom Jang je u legendarnom australijskom sastavu bio od osnivanja u Sidneju u novembru 1973. godine, pa sve do 2014, kada se povukao zbog zdravstvenih razloga.

Njegova porodica je tada obelodanila da pati od demencije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи