Izložba o Delči u Ateljeu 212

Na rođendan Milana Delčića Delče, 19. novembra, u beogradskom Ateljeu 212 uz slobodan ulaz za posetioce, a u organizaciji Rok muzeja, biće održana izložba fotografija „Krenuo sam davno“ posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe „U škripcu“.

Posetioci će u nedelju, u foajeu Ateljea 212, najpre od 19 časova moći da vide fotografije Delče i grupe „U škripcu“, kao i neke privatne umetnikove stvari. Potom će od 19.30 na Velikoj sceni „Mira Trailović“ sastav „Medžik buš“ sa gostom Darkom Grujićem održati besplatan mini-koncert na kojem će izvesti odabrane pesme grupe „U škripcu“ i iz Delčine solo karijere. 

Delča je bio jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rokenrol scene što je zabeleženo, između ostalog, u hitovima grupe „U škripcu“ kao što su Siđi do reke, Beograd spava, Nove godine i Koliko imaš godina, ali i u njegovim solo pesmama Hajde lagano, S' jezikom u usta i Dobro je.

Sa grupom „U škripcu“ snimio je albume Godine ljubavi (1982), O je! (1983), mini-album Nove godine (1983), Budimo zajedno (1984) i Izgleda da mi smo sami (1990).

Po raspadu matičnog benda, Delča kreće u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom „Sklekovi“ snima albume Delča i sklekovi (1994), S' jezikom u usta (1994) i Krenuo sam davno, ne sećam se gde (2003).

Milan Delčić (1960-2011) diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je, između ostalog, scenarista serije Televizije Beograd U ime zakona (1991) i koscenarista televizijskog filma Ne skreći sa staze (2003). Bio je autor pozorišnih komada Hari ne putuje vozom, Kraljevo blago i Radmilo gnusni i Radmila pogana i TV emisije Dr Maksimilijan Mrmor

Jednodnevnu izložbu Krenuo sam davno organizuje Rok muzej, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora i koncertne agencije „Long plej“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво