Stiven Sigal i Luis Si Kej – nove optužbe za seksualno uznemiravanje

Porša de Rosi je poslednja u nizu žena, posle Dženi Makarti i Džulijane Margulis, koje su optužile kolegu Stivena Sigala da ih je seksualno uznemiravao. Četiri komičarke takođe su za istovetno ponašanje optužile i jednog od najpopularnijih komičara današnjice – Luisa Si Keja.

Zvezda serije Ali Mekbil, Porša de Rosi, rekla je da je na jednoj audiciji za film bila u Sigalovoj kancelariji kada joj je rekao da je važno da glumci razviju „hemiju“ van scene.

„Onda je seo pored mene i otkopčao svoje kožne pantalone. Istrčala sam iz kancelarije i pozvala svoju agentkinju. Ona mi je bez čuđenja rekla: 'Nisam znala da li je tvoj tip'“, prisetila se susreta glumica na Tviteru.

Osim nje, Dženi Makarti je ponovila optužbe protiv Sigala, koje je ranije iznela zbog njegovog nedoličnog seksualnog ponašanja 1995. godine tokom audicije za film Pod opsadom 2.

„Stajala sam preko puta Sigala, koji je seo u sofu pored kamina. Pokazao je na mesto pored sebe i rekao: 'Sedi, opusti se.' Zahvalila sam se i odbila da sednem, ali sam mu rekla da zaista želim da probam za ulogu. Onda je rekao: 'Znaš, ova uloga podrazumeva nagost i ja ne mogu da vidim kako tvoje telo izgleda sa tom haljinom na tebi'“, rekla je Makartijeva.

Glumica kaže da mu je rekla da je, kada je razgovarala sa svojim agentom o ulozi, izričito pitala da li uloga podrazumeva nage scene i da je sigurna da to nije slučaj.

Onda mi je odgovorio: „Postoje scene nagosti. Samo ne na filmu. Skini haljinu da bih mogao da ti vidim grudi.“

Makartijeva kaže da je posle toga napustila kancelariju rekavši mu da kupi njen Plejboj snimak za 20 dolara ako želi da je vidi nagu.

Optužbe Porše de Rosi i Dženi Makarti dolaze nakon što je Džulijana Margulis opisala svoj susret sa Sigalom, koji ju je pozvao u svoju hotelsku sobu prilikom audicije za film, kada je imala 23 godine.

Otkazana premijera novog filma Luisa Si Keja zbog optužbi

Četiri komičarke, Dana Min Gudman, Džulija Volov, Rebeka Kori i Ebi Šačner, i još jedna žena koja je želela da ostane anonimna optužile su popularnog komičara Luisa Si Keja da je masturbirao tokom susreta sa njima.

Odmah nakon objavljivanja optužbi u Njujork tajmsu, otkazana je premijera novog filma komičara I Love You, Daddy.

Komičarke Dana Gudman i Džulija Volov rekle su da su 2002. godine dobile priliku da nastupaju u Aspenu (Kolorado). Kada ih je posle nastupa Si Kej pozvao na piće, odmah su prihvatile.

„Kafići su bili zatvoreni, a mi smo htele da proslavimo. Luis je bio čovek kome smo se divile. Njegove namere su nam se činile kolegijalnim“, prisetile su se dve komičarke.

Međutim, odmah po dolasku u njegov apartman, dok još nisu ni skinule zimske jakne, Si Kej ih je pitao da li može da izvadi svoj penis. Pomislile su da se šali.

„Onda je to i uradio. Ubrzo je skinuo svu odeću i počeo da masturbira“, rekla je Dana Gudman za Njujork tajms.

Još dve njegove koleginice ispričale su slična iskustva sa Si Kejom.

Ebi Šačner stupila je u kontakt sa komičarem da bi ga pozvala na svoj nastup, a tokom telefonskog razgovora mogla je, kako tvrdi, da čuje kako masturbira.

Rebeka Kori kaže da je Luis Si Kej 2005. godine, kada su se pojavili u jednoj televizijskoj emisiji, pitao da li bi mogao da masturbira pred njom.

broj komentara 16 pošalji komentar
(petak, 10. nov 2017, 22:41)
Darko [neregistrovani]

Re: Srbenda

Može biti... Ipak smo mi "mali Rusi"...

(petak, 10. nov 2017, 20:22)
Mali prgavko, [neregistrovani]

se nije žalio!

Nameštaljka!

(petak, 10. nov 2017, 20:13)
Jaje ili kokoš?! [neregistrovani]

Ako ste sami u liftu sa "damom",

bežite van;Može vas optužiti za seksualno uznemiravanje,kažu u Americi!

(petak, 10. nov 2017, 19:54)
anonymous [neregistrovani]

koliko citam - nije bilo fizickog kontakta

Oces - neces je bilo....nista na silu. ...

(petak, 10. nov 2017, 17:06)
anonymous [neregistrovani]

Ne mogu da se otmem utisku

Kako je u slucaju Sigala nesto drugo u pitanju.

(petak, 10. nov 2017, 16:01)
anonymous [neregistrovani]

Најбоља ми је ова ''стидљива'' што се сликала за Плејбој...

...очигледно су осетиле да је добар моменат да се заради нешто новца и (још важније) публицитет...

(petak, 10. nov 2017, 15:57)
anonymous [neregistrovani]

kakve glumice

to je namestaljka zbog prijateljstva sa Putinom.

(petak, 10. nov 2017, 15:36)
anonymous [neregistrovani]

Srbenda

Ako je zbog politike onda je mozda zbog srpskog pasosa, ha Darko.

(petak, 10. nov 2017, 14:26)
anonymous [neregistrovani]

Makartijeva komisija

Po razvoju dogadjaja, vidim da u Holivudu ponovo radi nekakva Makartijeva komisija. Samo se ideologija malo prilagodila. Vestice nisu vise komunisti, nego izgleda da su to protivnici "ravnopravnosti sva tri pola".
To da se u Holivudu nije moglo napredovati ako se prvo ne strpas nekome u krevet (muskarcu, zeni ili "trecem polu", vec prema naklonostima) oduvek se znalo. I decenijama nije nikome smetalo, pa sad odjednom smeta. Nece se to promeniti ni posle ove kampanje, samo ce pasti svi oni koji su se nekim mocnicima zamerili, a pri tome uopste ne znaci da su protivnici "ravnopravnosti sva tri pola", kao sto ni sve Makartijeve zrtve nisu bili komunisti.

(petak, 10. nov 2017, 14:02)
anonymous [neregistrovani]

Лала из Самоша

Једноставан закључак - док није било Твитера и сличних глупости, свет је био много боље место. Сада свака шуша напише шта хоће и никоме ништа. Раније су ишао у полицију да пријавиш насиље и малтретирање, а сада твитујес. И сада знам што су те "глумице" чекале 20 и више година да пријаве кога стигну. Једноставно је и то - није било твитера, па су чекале и дочекале. А све само зарад личне промоције и пара, јер како каже естрада - ако ниси на насловној страни па није важно зашто, нико не зна за тебе и ниси нико и ништа.