Vučić primio članove ansambla „Aleksandrov“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je članove Akademskog ansambla pesama i igara ruske armije „Aleksandrov“.

Вучић примио чланове ансамбла „Александров“ Вучић примио чланове ансамбла „Александров“

Ansamblu „Aleksandrov“, osnovanom 1928. godine, biće otkrivena spomen-tabla u Beogradu, koja će se nalaziti u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.  

Na predlog ministra kulture Vladana Vukosavljevića, a uz podršku gradske uprave, taj park će od sada nositi ime ansambla „Aleksandrov“.

„Hor 'Aleksandrov' uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije. Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju“, istakao je predsednik Vučić.

Predstavnici ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i „Aleksandrova" zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali na to da je imenovanje parka po ansamblu „Aleksandrov“ odraz veoma dobrih odnosa dva naroda. Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora „Aleksandrov“ tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine.

„Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za celu Rusiju“, istakli su članovi hora „Aleksandrov“ i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Prestavnici ansambla će nakon susreta sa predsednikom obići park i spomen-tablu koji nose njihovo ime.

„Aleksandrov“ će večeras nastupiti u Centru „Sava“. To će biti prvo gostovanje hora u novom sastavu u Beogradu nakon avionske nesreće koja se dogodila 25. decembra prošle godine iznad Sočija, kada je život izgubilo 92 putnika i članova posade, među njima i 64 člana ansambla.

Skupština grada početkom godine donela odluku da se ovom parku dodeli ime „Aleksandrov“ po ansamblu koji je u našoj zemlji gostovao 11 puta i zadužio nas velikom podrškom za vreme bombardovanja 1999. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво