Tramp u Pekingu: Sjajno se provodim

Američki predsednik Donald Tramp boravi u zvaničnoj poseti Kini, gde mu je priređena svečana ceremonija dočeka na visokom nivou i gde se, kako je rekao, „sjajno provodi“.

Nakon što je zajedno sa prvom damom Melanijom Tramp prisustvovao plesnom performansu u tradicionalnim kineskim kimonima, priređenom u njihovu čast, Tramp je rekao da se odlično provodi, prenosi AP.

Njima su se pridružili kineski predsednik Si Đinping sa svojom suprugom Peng Lijuan, državni sekretar SAD Reks Tilerson i američki ambasador u Kini Teri Brandstad.

Kako agencija navodi, plesni nastup je deo velike dobrodošlice koju je Si isplanirao za Trampa, a koja će trajati do sutra.

Nakon tog nastupa mladi su uzvikivali „Dobro došao u Kinu. Volimo te“.

Tramp i Si su zajedno sa suprugama prošli kroz kapiju Nebeskog mira i odatle posmatrali unutrašnjost Zabranjenog grada koji je okružen zidom od deset metara i 50 metara širokim šancem.

Svi su nosili ogrtače kako im ne bi bilo hladno, a nakon što im je vodič ispričao o mestu na kom su se nalazili, oni su se uputili dalje stepenicama u dvorište Zabranjenog grada.

Kako su mediji izvestili, Tramp i Melanija su sa kineskim predsednikom i njegovom suprugom stigli da popiju i popodnevni čaj u Carskoj palati u Zabranjenom gradu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 08. nov 2017, 14:19)
anonymous [neregistrovani]

???

Koja je razlika izmedju Severne i Južne Koreje? Južna trpi ucene, dok je Severna ponosna i časno zaradjuje ne strepeći da nekome duguje

(sreda, 08. nov 2017, 13:47)
anonymous [neregistrovani]

kineska počasna garda

pogužvana što mi je malo čudno za njih.