Bono Voks zgrožen optužbama iz „Rajskih papira“

Vođa irske rok grupe „U2“, Bono Voks saopštio je da je zgrožen optužbama iz „Rajskih papira“ koji ga povezuju sa litvanskom kompanijom, a koja je navodno utajila porez, ali je pozdravio otkrivanje takvih podataka.

Prema podacima iz dokumenata koji su procurili preko dve agencija za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, irski roker je deoničar malteške kompanije, koja je uložila u trgovački centar u Litvaniji preko jednog tamošnjeg holdinga optuženog za poresku utaju.

Bono je „u potpunosti zgrožen kao manjinski deoničar, kao i zbog toga što se njegovo ime povezuje s protivzakonitim poslovima“, prenose Bi-Bi-Si i Gardijan.

Pevač je rekao da je dobio garancije uprave kompanije da poštuje svoje fiskalne obaveze.

„Bez obzira na to, pozdravljam ovo otkriće. Aferu shvatam vrlo ozbiljno. Oduvek sam se zalagao za to da vlasnici ofšor kompanija budu transparentni, jednako kao i njihovi poslovi“, ističe Bono Voks u saopštenju.

Iz dve kompanije za ofšor usluge, u javnost je procurilo više od 13 miliona poverljivih dokumenata koji otkrivaju poreske tajne najvećih svetskih bogataša, što se upoređuje s prošlogodišnjim skandalom „Panamskih papira“.

Rajski papiri su procurili iz advokatske kompanije „Eplbaj“ osnovane na Bermudima i kompanije „Asajasiti trast“ iz Singapura, a nabavio ih je nemački list Zidojče cajtung i podelio s Međunarodnim konzorcijumom istraživačkih novinara

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво