De Niro na Svetom Stefanu oštro kritikovao odnos SAD prema klimatskim promenama

Čuveni holivudski glumac Robert de Niro oštro je u petak kritikovao odnos Sjedinjenih Američkih Država prema klimatskim promenama i odluku američkog predsednika Donalda Trampa da SAD izađu iz međunarodnog Sporazuma o klimatskim promenama.

Kao jedan od poznatih kritičara politike američkog poredsednika, De Niro je na četvrtom „Global sitizen forumu“ na Svetom Stefanu rekao da ne može da zamisli da Tramp do kraja četvorogodišnjeg mandata ostane na poziciji predsednika.

„Nemam konkretan odgovor na to je li međunarodna zajednica učinila dovoljno da se izborimo protiv klimatskih promena, ali znam da bi trebalo da učinimo više. Na žalost, u mojoj zemlji imamo administraciju koja u tom smislu ne pomaže. Ali, pokazuje na zanimljiv način kako joj se ljudi suprotstavljaju i ne uvažavaju nas koji smo nekada bili lideri (u toj oblasti)“, rekao je De Niro.

Po njegovim rečima, SAD „imaju lidera koji ne zna šta čini i koji nije lider“.

„Što pre on bude ili podvrgnut impičmentu (opoziv predsednika), jer ne mogu zamisliti da bude na toj poziciji još tri godine, ili bude zatvoren, što god, želimo da se vratimo u realan život i pomognemo da ponovo budemo lideri“, dodao je holivudski glumac.

De Niro je bio jedan od učesnika „Global sitizen foruma“, koji je na Svetom Stefanu okupio poznata svetska imena iz oblasti politike, akademske zajednice, biznisa i šou-biznisa, a koji su raspravljali na temu „Mogućnosti u doba neizvesnosti“.

Na forumu su učestvovali bivši komandant NATO snaga za Evropu Vesli Klark, bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, motivacioni govornik Robert Šarma, direktorka Uneska Irina Bokova, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera Čeri Bler, bivši bugarski predsednik Petar Stojanov, kao i osnivač foruma Armand Arton i drugi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво