Glumica Majim Bijalik se kaje zbog svog teksta o Vajnstinu

Američka glumica Majim Bijalik izvinila se danas zbog svog teksta u „Njujork tajmsu“ za koji su neki ocenili da okrivljuje žene koje su optužile filmskog mogula Harvija Vajnstina za seksualne napade i uznemiravanja.

Bijalikova je u Njujork tajmsu navela da sama bira da bude „zaštićena i mudra“, skromnim ponašanjem bez flertovanja.

„U savršenom svetu, žene bi trebalo da slobodno biraju kako će se ponašati. Ali, naš svet nije savršen. Ništa, apsolutno ništa, ne daje izgovor muškarcima za napade i zlostavljanje žena. Ali ne možemo biti naivni u kakvoj kulturi živimo“, navela je glumica koja igra Ejmi Faru Fauler u seriji Štreberi (Big Bang Theory).

Dodala je i da „kao ponosna feministkinja koja slabo želi da ide na dijetu, ne želi plastičnu hirurgiju ili ne uzajmljuje ličnog trenera“ nije imala iskustva da je muškarci zovu na sastanke u hotelske sobe.

„One među nama u Holivudu koje ne predstavljaju nemoguće standarde lepote imaju 'luksuz' da ih zanemaruju ili, u mnogim slučajevima, ignorišu muškarci na pozicijama osim ako im ne možemo doneti novac“, navela je Bijalikova.

Glumica je rekla da žali što je njen tekst „postao to što je postao“. Ona je na Tviteru navela da ono što neko nosi ili kako se ponaše ne nudi zaštitu od napada i zatražila oproštaj zbog toga što je „nanela toliko bola“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво