Kremlj ne sprema kampanju Sobčakove

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da Kremlj ne sprema predsedničku kampanju televizijske voditeljke Ksenije Sobčak koja je ranije najavila kandidaturu za predsednicu Rusije.

Komentarišući da li Kremlj Sobčakovu smatra „dostojnom učesnicom“, Dmitrij Peskov istakao je da predsednička trka za 2018. godinu još nije počela i da niko od kandidata nije registrovan.

„Teško da sada možemo da pričamo o Putinovim protivnicima, jer se sam Putin još nije izjasnio o svojim planovima da se kandiduje“, naveo je portparol Kremlja naglasivši da se predsednik Rusije Vladimir Putin fokusira na svoje obaveze.

Ruska voditeljka Ksenija Sobčak zvanično je objavila svoju nameru da se kandiduje za predsedničke izbore u Rusiji, zakazane za mart 2018. godine.

Sobčakova je naglasila da je Rusiji dozlogrdila stagnacija i da je neophodna promena.

Ksenija je ćerka reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga, Anatolija Sobčaka, čiji je nekadašnji pomoćnik bio Putin.

Neki analitičari vide kandidaturu Sobčakove kao pokušaj Kremlja da ožive trku, u kojoj će se nalaziti dosta veterana pređašnjih kampanja u Rusiji, prenosi AP.

Kako se navodi, Sobčakova - prisutna na protestima protiv Kremlja 2011. i 2012. godine - mogla bi da poveća izlaznost, ali ne i da ugrozi Putina, koji još nije zvanično potvrdio da će se kandidovati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара