Tramp najpraćeniji svetski lider na „Tviteru“

Američki predsednik Donald Tramp postao je najpraćeniji svetski lider na „Tviteru“, premašivši čak i papu Franju po broju sledbenika na popularnoj društvenoj mreži, saopštila je njujorška kompanija za odnose s javnošću i komunikacije „Barson-Marsteler“, na osnovu podataka sa svoje liste svetskih lidera.

Sa oko 40 miliona sledbenika, Donald Tramp je proteklog vikenda izbio u vrh liste od oko 890 naloga svetskih lidera kao što su šefovi država i vlada, dok vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve ima neznatno manji broj sledbenika na svim jezicima, navodi kompanija koja se bavi analizom „tvitplomatije“ – korišćenja društvenih mreža za javnu diplomatiju, prenosi AP.

Matijas Lifkens, šef digitalne službe u ogranku kompanije „Barson-Marsteler“, EMEA, koji je osnovao sajt „Tvitplomasi“ koji objavljuje podatke o digitalnim diplomatskim inicijativama, priznaje da su mnogi sledbenici takozvani „botovi“ ili je reč o „uspavanim“ nalozima.

Uz to, na listi koju ovaj sajt prati ne nalazi se bivši predsednik SAD Barak Obama, koji ima više od 95 miliona sledbenika, napominje američka agencija.

Tramp često objavljuje vladinu politiku ili iznosi kontroverzne stavove baš putem Tvitera.

Lifkens je danas rekao da Trampovi tvitovi pobuđuju mnoge „interakcije“, zaključivši da se njemu dopada to što ima toliko sledbenika na ovoj društvenoj mreži.

broj komentara 0 pošalji komentar