Deka iz „Mućki“ upoznao Hitlera pre rata: „Propustio sam šansu da ga ubijem“

Uprkos tome što zvuči kao jedna od mnogobrojnih ratnih priča „prekaljenog“ morskog vuka ujka Alberta, Lenard Pirs, koji je glumio Deku u „Mućkama“, zaista je upoznao Hitlera pre Drugog svetskog rata, a kolegi je jednom rekao da mu je žao što tada nije pokušao da ga ubije.

Pirs, koji je u 23 epizode oživeo lik Deke u legendarnoj britanskoj seriji, upoznao je Hitlera kasnih tridesetih godina prošlog veka, kada je putovao po Nemačkoj kao član glumačke trupe.

O tom događaju u svom životu ispričao je svom kolegi u Mućkama, Nikolasu Lindherstu (koji glumi Rodnija).

„Bio je mlad glumac i zajedno sa svojom trupom putovao je po Nemačkoj. U publici tokom jedne od predstava bili su i čelnici nacističke partije. Posle spuštanja zavese prišli su da čestitaju glumcima, a Hitler se rukovao sa njim“, ispričao je Lindherst, prisećajući se reči svog kolege.

„Ispričao mi je to samo jednom, ali mi je tada rekao: 'Da sam znao tada ono što znam sada, uzeo bih pištolj od jednog od njegovih telohranitelja i učinio sve što mogu da ga ubijem'“, naveo je Lindherst.

Stiv Klark, autor knjige Only Fools and Horses – The Official Inside Story, dodao je: „Navikli smo da slušamo Albertove priče o njegovoj prilično dubioznoj ratnoj službi u mornarici, ali je neverovatno da je Lenard Pirs zaista upoznao Hitlera i mogao da ga spreči pre nego što je tolika zla napravio.“

Lenard Pirs je preminuo 1984. godine od srčanog udara u 70. godini.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво