Nemanja Matić pomaže rodni kraj, od obnove crkve do fudbalskog stadiona

Uprkos tome što je najplaćeniji srpski fudbaler, reprezentativac i igrač „Mančester junajteda“, Nemanja Matić ne zaboravlja rodni kraj i selo Vrelo kod Uba. Pomogao je u obnovi crkve, škole, izgradnji fudbalskog stadiona, a meštanima plaća i dugove. Međutim, o tome ne želi da priča a, kako kažu meštani, ljuti se i kada oni o tome govore.

U Vrelu kod Uba, priča o selu počinje i završava se, o njihovom miljeniku, velikom dobrotvoru i dobrom komšiji – svetskoj fudbalskoj zvezdi Nemanji Matiću. Za meštane Vrela, Nemanja, kao i da nije otišao u inostranstvo i postao tako slavan.

„Dođe tu, vozi bicikl. Javlja se svima. Nikad nije prošao da se ne javi i mom unuku. Njemu svira, javlja se, dečko je baš na svom mestu“, kaže Mileta Milosavljević iz Vrela kod Uba.

Violeta Jakovljević kaže i da dolazi u školu. „Dolazi redovno u školu da obiđe decu, da se igra sa njima“, rekla je Violeta.

Poštujući Nemanjinu skromnost, meštani Vrela ne žele puno da pričaju o svemu što je učinio, ali ipak ponosno pokazuju na radove u crkvenoj porti i na crkvenom tornju, koji se rekonstruiše zahvaljujući poznatom fudbaleru.

Podsećaju na njegovu pomoć i za uređenje školske zgrade, igrališta, za fudbalski klub i mnogo toga još.

„Iskreno rečeno, nismo mu se mi ni obratili da tražimo pomoć. On je sam došao i ponudio nama pomoć da nešto radimo i, eto, hvala Bogu, što vidite da smo u velikim radovima“, kaže starešina crkve Nebojša Milivojević.

Meštanin Vrela Zoran Vićentić takođe ističe značaj Nemanjine pomoći.

„Činjenica je da je mnogo dao i daje i dalje, što se tiče same infrastrukture, života sela. Verovatno hoće da pomogne i tim mladim ljudima da imaju neki životni cilj“, kaže Zoran.

I ne samo u Vrelu. I u Ubu, na uređenom gradskom stadionu, vidljiva su Nemanjina dobra dela. Nameran je da mladima obezbedi uslove da se bave sportom i možda krenu njegovim stopama.

„Ovde imate čoveka za koga ne postoji niko na zemaljskoj kugli ko nije čuo jer igra za najpopularniji klub na svetu i svi znaju i svi ga gledaju kao idola, a koji je potpuno dostupan svima i potpuno se jednostavno ponaša i uvek spreman da pomogne“, kaže predsednik opštine Ub Darko Glišić.

I staru zgradu nekadašnje seoske zadruge Nemanja planira da preuredi u mesto za okupljanje mladih. Takav je, svetski poznat, a naš Nemanja Matić, ponosno poručuju njegove komšije iz rodnog Vrela kod u Uba.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи