Pahor odlučio da prepešači Sloveniju

Slovenački predsednik Borut Pahor je, u okviru predsedničke kampanje, krenuo na put po Sloveniji tokom kojeg namerava da za sedam dana prepešači čitavu zemlju, a krajnja destinacija mu je Piran.

Пахор одлучио да препешачи Словенију Пахор одлучио да препешачи Словенију

Pahor i njegov mali tim, u kom su njegov sin Luka i dve predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan nameravaju da prevale oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

Plan im je da u Piran dođu do ponedeljka jer Pahor, kako je ranije saopšteno, već u utorak ima službene obaveze, preneli su slovenački mediji.

Za razgledanje slovenačkog pejzaža i susrete s ljudima, od kojih očekuje podršku na predstojećim predsedničkim izborima, Pahor koristi godišnji odmor.

Predsednik Slovenije, naime, ne krije da je reč o prevremenoj predizbornoj kampanji, pa fotografije s puta redovno objavljuje na društvenim mrežama.

Reakcije na ovaj potez slovenačkog predsednika su, međutim, različite.

Neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke kondicije, a politički protivnici ga kritikuju zbog populizma i tvrde da je očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsednik Donald Tramp.

Inače, zbog aktivnosti na društvenim mrežama, Pahora su prozvali “kraljem Instagrama”. Mandat mu ističe krajem ove godine, a tačan datum novih zbora biće objavljen u petak. Prema proceni medija, Pahor je u ovom trenutku favorit.

Mediji podsećaju i da je samo prvom slovenačkom predsedniku Milanu Kučanu uspelo dva puta da ponovi petogodišnji predsednički mandat, a oba je puta pobedio već u prvom krugu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво