Evropski parlament: Ne ometajte, na odmoru smo do septembra

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je predsedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru da su poslanici do septembra na odmoru i da bi trebalo da nastoji da ih ne uznemirava u tom periodu.

Tajani je u pismu Junkeru datiranom 13. jula istakao da parlament ide na letnju pauzu te da do početka septembra ne bi trebalo da se očekuje njegov rad.

„Bio bih vam zahvalan ako biste mogli da od datuma prijema pisma, obustavite slanje bilo kakvih obaveštenja ili zahteva za odlučivanje o budžetu koje je u nadležnosti EP“, napisao je Tajani.

Zasedanje parlamenta bilo bi neophodno ako bi Komisija želela da prebaci novac iz jednog budžeta u drugi, recimo u slučaju reagovanja na migrantsku krizu. U toku ove godine bilo je 17 zahteva za budžetski transfer.

„Želo bih da Vas obavestim, kao što je uobičajeno, da Evropski parlament neće držati ni plenarne sednice ni sastanke odbora u periodu od 12. jula do 30. avgusta“, napisao je Tajani u pismu koje je bilo dostupno portalu Politiko.

Tajani je dodao da ne bi bilo fer da se parlament zamara na osnovu „principa lojalne saradnje među evropskim institucijama“ i zatražio od Junkera da „preduzme neophodne mere“ da osigura da letnja pauza parlamenta ostane neometana.

Pismo se završava učtivim pozdravom, navodi Politiko i dodaje da je Tajani slično pismo poslao i predsednicima institucija i tela Evropske unije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се