Izložba povodom 20 godina od smrti princeze Dajane

U Bakingemskoj palati u Londonu otvorena je izložba povodom 20 godina od pogibije britanske princeze Dajane.

Изложба поводом 20 година од смрти принцезе Дајане Изложба поводом 20 година од смрти принцезе Дајане

U jednom od salona palate je rekonstruisan radni sto za kojim je princeza radila u Kensingtonskoj palati u kojoj je živela.

Na stolu su njeni omiljeni predmeti, porodične fotografije i muzičke kasete, radio koji je slušala, a pod stolom njene baletske cipelice.

Većinu eksponata izabrao je njen sin, princ Vilijam koji je imao 15 godina kada je poginula.

Dajana, princeza od Velsa, razvela se od supruga, princa Čarlsa, 1996. godine. Poginula je u 37. godini, 31. avgusta 1997. u neobičnoj saobraćajnoj nesreći tokom jurnjave kroz Pariz, zajedno s ljubavnikom, sinom egipatskog bogataša, Dodijem al Fajedom i vozačem Anrijem Polom.

Sahranjena je u centralnoj Engleskoj, blizu Nortemptona, na imanju Altorp, gde živi njena bogata plemićka porodica koja generacijama ima bliske veze s britanskim tronom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи